Eğer bir Android cihazı kullanıyorsanız, maillerinizi cihazınızdan görmek ve vakit kaybetmeden yanıtlamak da istiyorsunuzdur. Ancak özel bir e-posta adresinden e-posta almak ve başlangıç yapmanız için Android mail kurulumu nasıl yapılır bilmeniz gerekir.
Bu rehberde Android mail kurulumu nasıl yapılır göstereceğiz. Kurulum yaptıktan sonra herhangi bir yerden e-posta hesabınızı kolaylıkla yönetebilecek ve e-postalarınızı görebileceksiniz. Eğer bir Şayet iPhone kullanıyorsanız, bu yazımız size yardımcı olacaktır: iPhone Mail Kurulumu.
Yeni Bir E-posta Hesabını Eklemek ve Kurmak
E-posta adresi bilgilerinizi elde ettiğinize göre akıllı telefonunuz veya tabletinizde mail adresinizi kurabilirsiniz.
Android cihazları e-postalar için genellikle varsayılan hizmet olarak Gmail uygulamasını kullanırlar. Bu rehberde biz de Gmail uygulamasını kullanarak Android mail kurulumu işlemini göstereceğiz. Ancak istediğiniz Android uygulamasını kullanabileceğinizi de belirtmek isteriz. Hadi kurulum aşamalarına geçelim:
1. Gmail uygulamanızın sağ üst köşesinden hesabınıza tıklayın. Add another account (Başka hesap ekle) seçeneğine tıklayın. Sıradaki sayfada Other (Diğer) tuşuna basın.
2. E-posta adresinizi girdikten sonra hemen İleri tuşuna tıklamayın. Bunun yerine Manual Setup (Manuel Kurulum) seçeneğine tıklayın.
3. Şimdiyse e-postalarınızı almak için hangi protokolü kullanacağınızı seçin.POP3, IMAP veya Exchange. Birden çok cihazda daha iyi senkronizasyon için IMAP seçeneğini tercih edin. Ancak POP ve IMAP üzerine daha fazla bilgi edinmek için bu makaleye göz atın.
4. E-posta adresinizin şifresini girin ve İleri tuşuna basın.
5. Şimdiyse Gelen sunucu ayarlarınızı yapılandırma vakti. IMAP Sunucunuzu belirtin. Bu bilgileri hPanel’in Email Accounts (E-posta Hesapları) sayfasında bulabilirsiniz.
Başka bir hosting sağlayıcısı kullanıyorken veya hesabınızı farklı bir e-posta istemcisine bağlıyorken port numarası girmeniz istenebilir. Bu durumda Hostinger hizmetlerini kullanıyorken aşağıdakileri kullanabilirsiniz.
POP3 Port (Güvenli) — 995
IMAP Port (Güvenli) — 993
SMTP Port (Güvenli) — 587
Ancak açılabilir menüyü-> Security type (Güvenlik türü) açabilir ve SSL/TLS‘i seçebilirsiniz.
6. Outgoing Server Settings (Giden Sunucu Ayarları) kısmında SMTP Sunucu‘nuzun bilgilerini girin ve İleri tuşuna tıklayın.
7. Şimdiyse Senkronizasyon sıklığınızı seçebilir ve kullanmak istediğiniz ek seçenekleri etkinleştirebilirsiniz. İşiniz bittikten sonra İleri tuşuna tıklayın.
8. Son olarak Hesap adınızı (tercihen) ve Adınızı (ya da kullanmak istediğiniz herhangi bir adı) girin ki mesajları kişisel hesabınızdan ayırabilirsiniz.
Tebrikler, Android mail kurulumu işlemini başarıyla tamamlamış oldunuz!
Sonuç
Bu rehberde Android mail kurulumu nasıl yapılır öğrenmiş oldunuz. Gördüğünüz gibi sunduğumuz Android telefona mail kurma adımları takip etmesi oldukça kolay.